Saturday, March 19, 2011

BARAKA..Habbatus-Sawda"KHASIAT YANG BERBEZA, PASTI ANDA TERUJA"


Dari Abu Hurairah bahawa Rasulullah S.A.W. bersabda bermaksud "Tetaplah  kamu  dengan  Habbatus  Sawda  ini  kerana sesungguhnya padanya terdapat penawar segala penyakit kecuali As-Sam (mati)".            (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Produk BARAKA - Habbatus-Sawda

Produk baraka (diperbuat di Mesir), mengandungi Habbatus-Sawda yg dikapsulkan.Mudah ditelan (gel lembut)dan senang dibawa kemana-mana(saiz poket).Untuk semua penyakit dan paling baik untuk mengeluarkan angin dari badan. Elok dimakan 1 jam sebelum makan apa-apa 3 kali sehari.

1. Nilai pemakanan
Habbatus Sauda kaya dengan monosaccharide glukosa, xylosa dsb. Polysaccharide fatty acid yang tidak tepu (unsaturated essential fatty acids, EFA). EFA tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, oleh itu sumber utamanya ialah dari pemakanan asid amino yang membentuk protein karotene iaitu sumber vitamin A kalsium, zat besi, dsb.

2. Sistem imunisasi
Kajian yang dilakukan di Arab Saudi mendapati Habbatus-Sawda berupaya meningkatkan sistem imunisasi (daya melawan penyakit). Oleh itu ia mungkin penting dalam pengawalan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit berkaitan yang lain.

4. Anti-tumor
Kajian in-vitro mendapati Habbatus-Sawda berupaya menghalang pembentukan sel-sel tumor. Oleh itu, ia baik untuk digunakan untuk membantu menghalang penyakit kanser.

5. Anti-bakteria
Penyelidikan ke atas bahan ini mendapati ia mempunyai aktiviti anti-bakteria. Habbatus-Sawda didapati berupaya mengawal bakteria seperti E.coli, V.cholera dan spesies Shigella. Ini bermakna Habbatus-Sawda baik untuk mereka yang menghidapi beberapa jenis penyakit seperti cirit-birit dan masalah-masalah perut yang lain.

6. Anti-radang (anti-inflammation)
Habbatus-Sawda didapati boleh mengurangkan radang (bengkak). Oleh itu ia baik untuk pesakit asma (mengurangkan radang dalam paru-paru), eczema (alahan yang menyebabkan gatal, kulit merah dsb.) dan arthritis (bengkak sendi).

1 kotak = 24 kapsul softgel = RM12.00 sekotak
Kos penghantaran = RM2.00/kotak
SESUAI untuk semua lapisan; tidak kira yang sihat (sebagai suplemen tambahan)
atau mereka yang lebih memerlukan. Dengan kuasa Allah SWT, Insya-Allah berkesan.